piatok 2. marca 2012

Škoricový koláč.



Potrebujeme: 2 poháre (250 ml) polohrubej múky, 1 pohár krupicového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 pohár oleja, 1 pohár mlieka, 1 kypriaci prášok do pečiva, 4 ČL mletej škorice, 4 najemno postrúhané jablká, 50 g posekaných lieskových orechov, 2 vajcia, 1 pohár nugátovej nátierky (domácej slivkovej nutely), 3-4 PL nasekaných mandlí.

V miske spolu zmiešame múku, vanilínový cukor, olej, mlieko, kypriaci prášok, mletú škoricu, vajcia, postrúhané jablká, lieskové orechy.
Cesto rozotrieme na vymastený plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180C. Pohár s nutelou dáme do hrnca s horúcou vodou a chvíľu miešame. Vychladnutý koláč potrieme zmäknutou nugátovou nátierkou a posypeme nadrobno pesekanými mandľami.
Poznámka: Do cesta sa môže pridať nasekané sušené ovocie a povrch posypať kokosom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára