sobota 3. marca 2012

Kráľovec.




Upečieme svetlé piškótové cesto na rovnako veľkom plechu ako budeme piecť krehké cesto.
Suroviny: 6vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček polohrubej múky, 1 ČL (zarovnaná) prášku do pečiva.
Postup: Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a žĺtky. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a zľahka premiešame. Vylejeme na plech. Pečieme pri teplote 160-180C asi 30-40 minút.

Upečieme 2x krehké cesto:
Suroviny: 2 hrnčeky hladkej múky, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 PL tekutého medu, 1 ČL sódy bicarbóny, 150 g Hery, 1 vajce
Postup: Suroviny spolu zmiesime. Cesto rozdelíme na 2 časti, upečieme 2 pláty v rovnakých plechoch pri teplote 180-200C asi 20 minút. Ešte teplé pláty vyberieme.

Plnka: Suroviny: 1/2 l sladkého mlieka, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1 PL Solamylu, 1 PL hladkej múky, 1 vanilínový cukor, 1 kocka Hery.
Postup: Z mlieka, múky, Solamylu a cukru pripravíme puding. Do HORÚCEHO pudingu pridáme Heru a dobre vymiešame. HORÚCOU plnkou natierame pláty.

Skladanie zákuska: Krehké cesto - plnka - piškótové cesto - plnka - krehké cesto - poleva.

Zdroj: 103 zákuskov sestry Anastázie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára