utorok 20. marca 2012

Šarlotka (Jablčník).



Suroviny: 4 hrnčeky hladkej múky, 3 žĺtky, 3/4 kocky Hery, 1 hrnček cukru, 3 PL kyslej smotany, 2 ČL prášku do pečiva, 1 vanilínový cukor, 10 väčších jabĺk

Postup: Heru (margarín) posekáme nožom a zmiešame s múkou. Žĺtky, cukor, vanilínový cukor rozmiešame so smotanou. Do múky pridáme ostatné suroviny a spracujeme cesto. Dáme do chladničky na 1/2 hodiny. Jablká ošúpeme a postrúhame na hrubom strúhadle. Polovicou cesta vyložíme plech a poukladáme jablká (ak sú kyslejšie môžeme posypať cukrom). Prikryjeme druhým cestom a popicháme vidličkou. Pri teplote 200-220C pečieme asi 20-30 minút.
(Recepty sestry Anastázie).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára