streda 14. marca 2012

Japonský makovec.



Suroviny: 300 g maku, 250 g margarínu, 450 g práškového cukru, 600 g jabĺk, 9 vajec, 9 PL krupice, 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 1 hrnček pokrájaných vlašských orechov (pomletých), 100 g hrozienok
Postup: Jablká nahrubo nastrúhame. Mak pomelieme. Margarín vymiešame s cukrom. Pridáme žĺtky, mak a nahrubo nastrúhané jablká. Bielky vyšľaháme na penu, pridáme ich spolu s krupicou a ostatnými surovinami do masy, zľahka miešame. Pečieme pri teplote 180C asi 40 minút. Po upečení polejeme kakaovou polevou.
Zdroj: 103 zákuskov sestry Anastázie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára