pondelok 20. februára 2012

Kokosové koláče.


Veľký plech: 180 g masla, 120 g práškového cukru, 6 žĺtkov, 2 PL kakaa, 240 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, maslo a tuk na vymastenie plechu
Plnka: 6 bielkov, 280 g kryštálového cukru, 280 g kokosovej múčky, 100 ml pikantného džemu

Maslo vymiešame s cukrom, žĺtkami a s kakaom dopenista. Pridáme múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Povrch cesta potrieme ľahko roztierateľným džemom. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame doň kokosovú múčku. Kokosovú hmotu navrstvíme na cesto pokryté džemom. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladu. Potom nakrájame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára