sobota 4. februára 2012
RACIO: Gratinovaný ananás a banány.
Pre 2 osoby: 400 g ananásu, 1 ČL masla, 1 PL hnedého cukru, 1 PL nasekaných lieskovcov, 1/2 ČL škorice, 1 zrelý banán, 3 PL kyslej smotany, 1 vajce, 1/2 ČL citrónovej kôry, 1ČL citrónovej šťavy, 1 balíček vanilkového cukru, troška muškátového orecha.
Trúbu predhrejeme na 200C. Ananás olúpeme, tvrdé oká a stonku odstránime. Dužinu nakrájame na tenké plátky. Nízku formu na pečenie vymažeme maslom. Ananásové plátky do nej rozložíme cez seba - do radu. Ananás posypeme hnedým cukrom, nasekanými lieskovcami a škoricou. Banán vidličkou jemne rozmačkáme. Banánovú kašu zmiešame s kyslou smotanou, vajcom, citrónovou šťavou a citrónovou kôrou a so štipkou muškátového orecha. Rozdelíme na plátky ananásu. Pečieme v predhriatej rúre asi 18 min.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára