nedeľa 5. februára 2012

Falošná "Marlenka" (Marika).



Cesto: 600g hladkej múky, 180 g cukru, 2 vajcia, 2 žĺtka, 200 g masla (Hery), 30 g mlieko, 60 g medu, 10 g sódy bicarbóny, 20 g vanilínový cukor.
1.plnka: 1 l mlieka, 80 g vanilkového pudingu v prášku, 60 g cukru
2.plnka: 397 g Salka - zahusteného mlieka
3.plnka: (posýpka): 60 g masla, 60 g cukru, 40 g medu, 10 g vlašských orechov

Postup: Suroviny na cesto zmiesime až vznikne vláčne cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti.
(Na 3.plát natrieme horúcu zmiešanú posýpku-3.plnka - s nahrubo posekanými orechami, aby neprihoreli - alebo tento plát dokončíme až po upečení, keď ešte horúci plát natrieme nastudeno vymiešanou 3.plnkou bez orechov. Tými, najemno pomletými, posypeme plát s plnkou a dáme do rúry ešte chvíľu zapiecť - aby stmavli orechy a skaramelizoval cukor.-pozor pri sťahovaní z plechu - cesto je vlhké a krehké)
Vychladené dva pláty cesta natrieme 1. a 2. ešte horúcou!!! plnkou. 1.plnka: uvaríme puding. 2. plnka: Salko varíme 3 hodiny, aby skaramelizoval (plechovku pravidelne obraciame). Ešte teplý zmiešame s trochou pudingu z 1.plnky (aby bolo 1. aj 2. plnky rovnaké množstvo).

Je výborný:))))...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára