štvrtok 29. decembra 2011

RACIO: Špaldové linecké sušienky:)




300 g špaldovej celozrnnej múky, 200 g bio masla, 100 g sladu - jačmenného, pšeničného, alebo aj ryžového - podľa ľubovôľe

Suroviny spracujeme na cesto a vychladíme v chladničke aspoň hodinu. Je to ideálne cesto so všestranným využitím: na koláčové korpusy, či linecké vianočné pečivo.
VARIANTY:
1. Cesto rozváľkame a vykrajujeme rôzne tvary. Po upečení zlepujeme ovocným džemom s min. podielom ovocia 80% a bez cukru - len s fruktózou. Ozdobíme horkou čokoládou - 70percent kakaa.

2. Na rozváľkané cesto nasypeme čistý nesírený sušený zázvor (nadrobno nasekaný). Posypeme škoricou a vykrajujeme kolieska.

3. Odoberieme 1PL múky a pridáme 1PL karobu a 3 PL mletých orechov. Plníme do formičiek - medvedie labky. Pre zmenu môžeme pridať i korenie: roztlčený klinček a trochu škorice.

4. Do základného cesta pridáme 3PL strúhanej mrkvy a 2PL kokosu. Inokedy môžeme pridať 1KL mletého zázvoru. Z vvváľkaného cesta vykrajujeme sušienky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára