štvrtok 22. decembra 2011

RACIO: Raw jablkový rez a la Mirabhai:)



Jablková drť z odšťavovača, alebo 4 nastrúhané jablká (vyžmýkané), sušené ďatle, hrozienka, brusnice, slivky (po hrsti), mletý ľan: zlatý a hnedý 1:1 (3 dcl hrnček - 1a pol hrnčeka z oboch druhov), perníkové korenie, kardamom, vanilka (prípadne med, pomarančová šťava)
Posýpka: strúhaný kokos, sójová šľahačka v spreji

Ľan zmiešame s pomixovanými, vopred (na pár hodín) namočenými ďatlami a hrozienkami. Malú formu potrieme kokosovým olejom, nahrubo vysypeme kokosom, rozotrieme cesto (ľan s ovocím), navrstvíme jablká pomiešané s perníkovým korením, máčanými slivkami (nadrobno nasekanými), hrozienkami, brusnicami (zmes sa prip. môže dochutiť medom a trochou pomarančovej šťavy), posypeme posýpkou - nasucho zmixovanou-najemno pomletou kombináciou mandlí, kardamomu, kokosu a vanilky. Min. 1 hod. necháme koláč odstáť v chladničke, podávame so šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára