štvrtok 1. decembra 2011

Jednoduchý koláč s čokoládou.




Na cesto: 6 žĺtkov, 250 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 3PL teplej vody, 350 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 250 ml oleja, sneh zo 6 bielkov, 100 g hrozienok, 1 Zdobenie tmavé Dr.Oetker
Na polevu: 2 tmavé polevy v prášku tiež Dr.Oetker, 6PL horúceho mlieka

Príprava: Žĺtky, kryštálový cukor, vanilínový cukor,vodu a olej ušľaháme na penu. Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme sneh. Do ušľahanej peny v 2 fázach zapracujeme hrozienka, zdobenie a sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu, uhladíme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme asi 30 min. pri teplote 160C. Upečený koláč necháme vychladnúť a polejeme pripravenou polevou. Povrch môžeme ozdobiť podľa chuti.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára