utorok 20. decembra 2011

RACIO: Jablká s prekvapením :)


Pre 2 osoby: 2 PL hrozienok, 2 sušené figy, 1 PL lieskovcov, 3 PL pomarančovej šťavy, 1 KL citrónovej šťavy, 1 PL bylinkového alkoholu, štipka škorice, 2 veľké šťavnaté jablká, 1 bielok, 20 g trstinového cukru
Postup: Hrozienka, figy a lieskovce nasekáme. Pomarančovú, citrónovú šťavu a bylinkáčku a škoricu zmiešame. Sušené ovocie necháme v nej asi 30 min. marinovať. Predhrejeme trúbu na pečenie. Jablká rozpolíme a odstránime jadrovník a malou lyžičkou vydlabeme do nich priehlbinky. Vydlabanú dužinu nasekáme a zmiešame so sušeným ovocím a orieškami. Jablká naplníme zmesou a postavíme vedľa seba do malého pekáča. Pečieme asi 10 min. v predhriatej rúre. Počas toho ušľaháme z bielka sneh a pozvoľna do neho vmiešame cukor. Zapečené jablká vyberieme z rúry, rozdelíme na ne sladký sneh a hneď ich vrátime do rúry. Dopekáme ešte asi 12 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára