streda 23. februára 2011

Srdiečka.



Prísady asi na 50 ks: 200 g hladkej múky, 50 g mletých lieskovcov, 1 1/2 balíčka čokoládového pudingového prášku, 80 g kryštálového cukru, 1 ČL postrúhanej pomarančovej kôry (alebo pár kvapiek pomarančového oleja Nahrin),1/2 ČL perníkového korenia, 1 ČL prášku do pečiva, štipka soli, 80 g masla alebo Hery, 1 vajce, voda(mlieko) podľa potreby
Na ozdobenie: malinový lekvár, 50 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 a 1/2ČL škorice.

Postup: Múku, oriešky, pudingový prášok, cukor, pomarančový olej (kôru), perníkové korenie, prášok do pečiva a štipku soli zmiešame. Pridáme maslo s vajcom a vymiesime hladké cesto.
Ak je cesto príliš suché a drobí sa, pridáme trocha mlieka alebo vody. Ešte raz premiesime, urobíme z cesta bochník a necháme v kľude odpočívať asi hodinu. Cesto vyváľkame na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme srdiečka a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 10 min. v rúre predhriatej na 180C. Kryštálový cukor zmiešame s vanilínovým cukrom,škoricou. Ešte horúce upečené srdiečka potrieme lekvárom, po dve zlepíme k sebe a obalíme v cukrovo-škoricovej zmesi.
Poznámka: Ak sú srdiečka suchšie, alebo rýchlo vychladnú namiesto kryštálového cukru použite práškový (kvôli držaniu:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára