piatok 4. februára 2011

Grófkin koláč.




Cesto: 450 g polohrubej múky, 125 g Hery, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 200 g práškového cukru, 4 žĺtky, 1-2 lyžice mlieka, citrónová kôra, 1 lyžica kakaa
Plnka: 7 očistených jabĺk, sneh zo 4 bielkov, 1 balíček vanilínového cukru, 2 PL kryštálového cukru,
70-100 g posekaných orechov, 70-100 g hrozienok

Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme v mikroténovom vrecku do chladničky. Do zvyšku pridáme kakao. Rozváľkame na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na cesto postrúhame jablká, posypeme vanil.cukrom a kryštálovým cukrom, posekanými orechami a hrozienkami. Môžeme pridať škoricu.
Na jablká rozotrieme sneh z bielkov a naň postrúhame cesto z chladničky. Dáme upiecť do mierne predhriatej rúry asi na 30 min. Hotový koláč ozdobíme rozpustenou čokoládou.

Poznámka: ja som ho poupravovala nasledovne: Kakao som dala do celého cesta, požiala som dva 7-dcl poáre nakladaných, postrúhaných jabĺk, orechy som pomlela a na záver som použila bielu polevu :)))

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára