utorok 8. februára 2011

Orieškový koláč.



Suroviny: 300 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 4 vajcia, 100 g vychladeného roztopeného margarínu, 150 ml vaječného likéru, aróma horkých mandlí, 50 g mletých lieskových orieškov, 100 g postrúhanej čokolády.
Na polevu: 100 g horkomliečnej polevy, 20 g kokosového tuku (alebo len hotovú orieškovú polevu)
Na posypanie: hoblinky zo 100 g bielej čokolády

Postup: Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor a vanilínový cukor - premiešame. Pridáme vajcia, margarín, vaječný likér a arómu. Vymiešame. Pridáme lieskové oriešky a strúhanú čokoládu. Dobre opäť premiešame. Cesto dáme do vymastenej tortovej formy (priemer 26 cm) a povrch zahladíme. Upečieme - asi 40 min. pri 180C. Koláč vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladený koláč potrieme mliečnou polevou a ozdobíme na hoblinky nastrúhanou bielou polevou. Hnedá poleva musí byť ešte natoľko teplá, aby sa hoblinky na ňu prichytili, ale nerozpustili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára