sobota 19. februára 2011

Makový koláč s višňami.




Suroviny: 1 pohár višní (370 g-čisto), 1 jablko, 1PL citrónovej šťavy
Na cesto: 350 g polohrubej múky, 1 bal. prášku do pečiva, 150 g cukru, 1 bal. vanilínového cukru,
4 vajcia, 175 g vychladeného rozpusteného masla, alebo margarínu, 150 ml mlieka, 30 g maku
Na posypanie: 2PL práškového cukru

Višne necháme v site odkvapkať alebo ich osušíme v papierovej utierke. Jablko ošúpeme, rozštvrtíme a odstránime jadierka. Nahrubo ho nastrúhame a zmiešame s citrónovou šťavou.
Zmiešame múku s práškom do pečiva, s cukrom a s vanilínovým cukrom. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a mlieko - všetko dobre premiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice, do jednej pridáme postrúhané jablko a do druhej primiešame mak. Do vymastenej formy s plným stredom najprv naplníme jablkové cesto, potom makové, a navrch poukladáme višne. Koláč upečieme. Keď vychladne, vyklopíme a necháme vychladnúť. Posypeme ho práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára