nedeľa 18. januára 2015

Medová roláda.

Vynikajúci dezert :) Pre celú rodinu potrebujeme: Na cesto: 1 vajce, 4 žĺtky, 100g práškového cukru, 100 g tekutého medu, 4 bielky, 160 g hladkej múky, 1 ČL sódy bicarbóny, kúsok masla Na plnku: 250g masla, 5 PL tekutého medu, 2 PL rumu, 100g mletých orechov, trochu orechov na posypanie Postup: Rúru vyhrejeme na 180/160C a pripravíme si cesto. Jedno vajce a 4 žĺtky vyšľaháme s cukrom a medom do nadýchanej peny. Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo ho vmiešame so zmesou preosiatej múky a sódy do žĺtkovej peny. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý potrieme maslom. Vo vyhriatej rúre pečieme 8-10 minút. Ešte horúce cesto aj s papierom preložíme na čistú utierku, papier stiahneme a cesto zrolujeme spolu s utierkou. Necháme vychladnúť. Pripravíme si plnku: Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny. Pridáme med, rum a nakoniec vmiešame pomleté orechy. Časť plnky odložíme na potretie povrchu rolády. Plát vychladnutého cesta opatrne rozvinieme, potrieme krémom a opäť zatočíme. Povrch potrieme zvyšným krémom a vrch posypeme orechami. Necháme v chlade stuhnúť. Zdroj: Dobré jedlo Január 2015.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára