nedeľa 18. januára 2015
Medová roláda.
Vynikajúci dezert :)
Pre celú rodinu potrebujeme:
Na cesto: 1 vajce, 4 žĺtky, 100g práškového cukru, 100 g tekutého medu, 4 bielky, 160 g hladkej múky, 1 ČL sódy bicarbóny, kúsok masla
Na plnku: 250g masla, 5 PL tekutého medu, 2 PL rumu, 100g mletých orechov, trochu orechov na posypanie
Postup: Rúru vyhrejeme na 180/160C a pripravíme si cesto. Jedno vajce a 4 žĺtky vyšľaháme s cukrom a medom do nadýchanej peny. Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo ho vmiešame so zmesou preosiatej múky a sódy do žĺtkovej peny. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý potrieme maslom. Vo vyhriatej rúre pečieme 8-10 minút. Ešte horúce cesto aj s papierom preložíme na čistú utierku, papier stiahneme a cesto zrolujeme spolu s utierkou. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny. Pridáme med, rum a nakoniec vmiešame pomleté orechy. Časť plnky odložíme na potretie povrchu rolády. Plát vychladnutého cesta opatrne rozvinieme, potrieme krémom a opäť zatočíme. Povrch potrieme zvyšným krémom a vrch posypeme orechami. Necháme v chlade stuhnúť.
Zdroj: Dobré jedlo Január 2015.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára