utorok 20. januára 2015

Orechové dukátiky.

60 ks. Potrebujeme: 200g špaldovej múky, 100g pšeničnej hladkej múky, 50g mletých vlašských orechov, 80g agávového sirupu, štipka soli, 150g masla, 100g džemu, 50g práškového cukru Postup: Do misy pridáme múku, mleté orechy, agávový sirup a soľ. Potom pridáme kúsky masla a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladu. Rúru vyhrejeme na 180C. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie. Z cesta formujeme guľky veľkosti väčšej čerešne, ktoré poukladáme na plechy. Druhým koncom drevenej varešky vytlačíme do každej guľky malú jamku, ktorú naplníme džemom. Vo vyhriatej rúre pečieme asi 12 minút. Upečené dukátiky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom ich posypeme práškovým cukrom. Zdroj: Dobré jedlo December 2014.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára