piatok 28. novembra 2014

Medový tvarohovník.

Cesto na veľký plech: 300g hladkej múky, 1 vajce, 1 žĺtok, 15 ml rumu, 1 ČL sódy bicarbóny, 1 PL medu, 50 g masla, 100 g práškového cukru, Plnka: 750 g tvarohu, 2 vajcia, 50 g masla, 2 balíčky vanilínového cukru, 100 g práškového cukru Poleva: veľká várová čokoláda, 100 g Cery Postup: Vo veľkej mise spolu zmiešame preosiatu múku, rozšľahané vajce a žĺtok, rum, sódu-bicarbónu, med, rozpustené maslo a práškový cukor. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Na pomúčenej doske obe časti rozváľkame na veľkosť plechu, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a obe časti upečieme v rúre vyhriatej na 180C. V mise zmiešame tvaroh, vajcia, maslo a oba druhy cukru na hladkú plnku. Po upečení oba pláty cesta necháme úplne vychladnúť. Na jeden plát nanesieme tvarohovú plnku a zakryjeme druhým plátom. Jemne pritlačíme. Čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a polejeme ňou vrch koláča. Dáme stuhnúť do chladu. Pred podávaním nakrájame na kocky a podávame. Zdroj: Upravené podľa Nového času pre ženy 47.

1 komentár:

  1. robila som , nechápem ako vám to mohlo sa dať vyvaľkať pri 300 g múky, musela som dať 450 aby sa cesto dalo ako tak dokopy :-( a tuk, vajíčka do tvarohu, nooooo, surové vajcia, a ten tuk ??? to mám roztopiť, alebo ako ? hrozný recept, celý som ho musela upraviť, aby bol urobiteľný

    OdpovedaťOdstrániť