sobota 15. novembra 2014

Černoško.

Cesto: 1 kocka margarínu, 1 hrnček cukru, 3 PL kakaa, 1/2 hrnčeka vody, 2 hrnčeky polohrubej múky, 5 vajec, 1 ČL prášku do pečiva. Postup: Vodu, kakao, margarín a cukor privedieme do varu. Po vychladnutí pridáme múku, žĺtky a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a zamiešame s ostatnými surovinami. Pečieme pri teplote 180C asi 30minút. Rozdelíme na 2 veľké a tenké pláty. Plnka: 1/2l smotany, 10 PL cukru, 2 želé, 1 hrnček vody Postup: Smotanu vyšľaháme s cukrom. Želé rozpustíme vo vriacej vode. Tuhnúce pridáme za stáleho šľahania do smotany. Skladanie zákuska: Cesto - plnka - cesto. Zdroj: 103 zákuskov sestry Anastázie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára