sobota 15. novembra 2014

Študentská zmes.

Cesto I: 300g hladkej múky, 150g margarínu, 100g práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilínový cukor, 1/2 prášku do pečiva, kyslá smotana, slivkový lekvár, sušené ovocie (slivky, brusnice, zázvor, hrozienka...), posekané orechy, mandlové lupienky. Cesto II: 1 kocka margarínu, 200g cukru, 200g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 6 vajec, 6 PL kyslej smotany, 100g mletých vlašských orechov Postup: Cesto I: Margarín s múkou a práškom do pečiva posekáme nožom. Pridáme vajce, práškový cukor, vanilínový cukor a zľahka rukami spracujeme, pričom pridávame smotanu podľa toho, koľko cesto prijme. Cestom vyložíme plech na pečenie. Na cesto natrieme slivkový lekvár, vrstvu sušeného ovocia, posekané orechy (môžeme aj šťavu z citróna). Cesto II. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s margarínom a cukrom. Za stáleho miešania pridávame ostatné suroviny. Opatrne primiešame sneh z bielkov. Zmesou zalejeme cesto I. so sušeným ovocím a s orechami. Pečieme pri teplote 150C približne 40 minút. Zdroj: 103 zákuskov sestry Anastázie. Zaujímavý - netradičný :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára