štvrtok 6. novembra 2014

Snehový jablčník.

Cesto: 7 žĺtkov, 3 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 170 g práškového cukru, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 140 g polohrubej múky, 3 PL kakaa, 1 jablko pokrájané nadrobno. Sneh: 7 bielkov, 150 g krupicového cukru, 5-6 postrúhaných jabĺk Postup: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Prilejeme mlieko, olej, pridáme preosiate kakao, múku s kypriacím práškom do pečiva, nadrobno pokrájané jablko a spolu premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Medzitým jablká očistíme a postrúhame. Bielky vyšľaháme dotuha s krupicovým cukrom, pridáme postrúhané jablká a zľahka premiešame. Snehovú plnku natrieme na upečené cesto a spolu zapečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty. Zdroj: Báječná žena 40/2014

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára