sobota 15. novembra 2014
Luxusný jablkový koláč.
Suroviny
Cesto:
200 g múka polohrubá
200 g cukor kryštálový
4 ks vajcia
1 dcl mlieko
1 dcl olej
1 bal.prášok do pečiva
1 pl kakao
5 ks jablká
150 g orechy vlašské
Smotanova zmes:
250 ml smotana šlahačková
2 ks vajcia
100 g cukor kryštálový
1 bal.cukor vanilkový
Čokoládová poleva:
1 bal.čokoláda horká
1 téglik smotana šlahačková
Postup prípravy receptu
1Žĺtky s cukrom a olejom vymiešame do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a po celej ploche na surové cesto navrstvíme nastrúhané jablká a posypeme ich nahrubo nasekanými orechmi. Pečieme 20 min pri 200 stupňoch.
2Smotanová zmes: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny pridáme šľahačkovú smotanu a premiešame. Čiastočne upečený koláč vyberieme po 20tich minútach z rúry a polejeme smotanovou zmesou. Dáme spať do rúry a pečieme ďalších 20 minút.
3Po upečení vyberieme koláč z rúry. Zohrejeme si asi polovicu šľahačkovej smotany a roztopíme v nej asi polovicu čokolády. Ak sa vám bude zdať, že je polevy málo prilejte ešte smotanu a pridajte čokoládu. Poleva by nemala byť ani veľmi hustá ani riedka. Polejte ňou celý koláč a nechajte stuhnúť. :-)
VYNIKAJÚCI ! :D
Zdroj: Internet - varecha.sk
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára