sobota 15. novembra 2014

Luxusný jablkový koláč.

Suroviny Cesto: 200 g múka polohrubá 200 g cukor kryštálový 4 ks vajcia 1 dcl mlieko 1 dcl olej 1 bal.prášok do pečiva 1 pl kakao 5 ks jablká 150 g orechy vlašské Smotanova zmes: 250 ml smotana šlahačková 2 ks vajcia 100 g cukor kryštálový 1 bal.cukor vanilkový Čokoládová poleva: 1 bal.čokoláda horká 1 téglik smotana šlahačková Postup prípravy receptu 1Žĺtky s cukrom a olejom vymiešame do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a po celej ploche na surové cesto navrstvíme nastrúhané jablká a posypeme ich nahrubo nasekanými orechmi. Pečieme 20 min pri 200 stupňoch. 2Smotanová zmes: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny pridáme šľahačkovú smotanu a premiešame. Čiastočne upečený koláč vyberieme po 20tich minútach z rúry a polejeme smotanovou zmesou. Dáme spať do rúry a pečieme ďalších 20 minút. 3Po upečení vyberieme koláč z rúry. Zohrejeme si asi polovicu šľahačkovej smotany a roztopíme v nej asi polovicu čokolády. Ak sa vám bude zdať, že je polevy málo prilejte ešte smotanu a pridajte čokoládu. Poleva by nemala byť ani veľmi hustá ani riedka. Polejte ňou celý koláč a nechajte stuhnúť. :-) VYNIKAJÚCI ! :D Zdroj: Internet - varecha.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára