pondelok 28. apríla 2014

Citrónovo-tvarohová roláda.

1 veľký plech 25 x 35cm. Potrebujeme: 4 vajcia, 100g práškového cukru, 2 ČL vanilínového cukru, 100g hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 PL citrónového likéru (nemusí byť - použila som obyčajnú šťavu z citróna zmiešanú s cukrom a rumom), kandizované ovocie Na krém: 200g nátierkového masla, 250g jemného tvarohu, 100g práškového cukru, 2 ČL vanilínového cukru, 2 ČL postrúhanej citrónovej kôry, 2 PL citrónovej šťavy. Pripravíme si cesto: Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý natenko natrieme maslom. Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Striedavo pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečíva, sneh z bielkov a zľahka premiešame. Rúru vyhrejeme na 180C. Cesto rozotrieme na pripravený plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 8-10 minút. Po miernom vychladnutí plát aj s papierom stočíme, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Pripravíme krém: Nátierkové maslo vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne vmiešame tvaroh, pridáme citrónovú kôru a šťavu. Všetko spolu premiešame. Vychladnuté cesto rozvinieme a opatrne stiahneme papier na pečenie. Cesto pokvapkáme likérom (alebo pripravenou citrónovou rumovou šťavou), natrieme krémom (dve PL krému si odložíme na ozdobenie) a stočíme do rolády. Roládu ozdobíme zvyšným krémom a kandizovaným ovocím. Zdroj: Dobré jedlo Máj 2014

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára