pondelok 28. apríla 2014

Jarní dort (z relácie Kluci v akci:)

Tip na atraktivní a přitom snadno zhotovitelný dort - na čokoládový korpus je navršen žloutkový krém. Zdobení je už na vaší fantazii. dortová forma o průměru 24 cm marcipánové kvítky na ozdobu korpus 150 g čokolády na vaření 150 g Hery máslová příchuť 3 vejce 150 g krupicového cukru 100 g hladké mouky špetka kypřicího prášku Heru rozpustíme v kastrůlku, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit a odstavíme. Do mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr, zlehka vymícháme – napěníme, přilijeme čokoládovou hmotu a nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. krém 0,5 l mléka 80 g kukuřičného škrobu 100 g krupicového cukru 300 g Hery máslová příchuť 50 ml vaječného likéru 2 žloutky V troše mléka rozmícháme škrob a zbylé mléko přivedeme k varu. Do vařícího mléka vmícháme škrobové mléko a 2 minuty provaříme, odstavíme a vmícháme cukr a žloutky. Krém přendáme do mísy, zakryjeme fólií (tak se nám na povrchu krému nevytvoří škraloup) a necháme vychladnout. Poté do pudinku vešleháme Heru máslová příchuť a vaječný likér. Krém naneseme na dortový korpus připravený v dortové formě, dobře uhladíme a ozdobíme. oplatky na ozdobu 2 bílky 100 g moučkového cukru 100 g hladké mouky 100 g Hery máslová příchuť Všechny suroviny smícháme v hladké těstíčko, které pomocí karty roztíráme do tenké vrstvy na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C dozlatova a ještě teplé tvarujeme do tvaru hnízda. Dozdobíme kvítky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára