utorok 15. apríla 2014

Lahodné hrozienkové rezy.

Potrebujeme na veľký plech: 200 g práškového cukru, 10 vajec, 2 PL kakaa, 150 g hrozienok, 150 g vlašských orechov, 50 g polohrubej múky, tuk na vymastenie plechu Plnka: 3 vajcia, 150 g práškového cukru, 1 PL kakaa, 1 vanilínový cukor, 250 g masla, 100 g mliečnej čokolády. Postup: Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich dopenista s práškovým cukrom. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. K žĺtkovej zmesi pridáme preosiate kakao a múku, hrozienka predtým namočené na 30 minút do vody a mleté orechy. Nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme. Plnka: Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom, kakaom a varíme nad parou, kým nevznikne pudingový krém. Po vychladnutí pridáme zmäknuté maslo, vymiešame ručným šľahačom a rovnomerne natrieme na cesto. Čokoládu nahrubo postrúhame alebo pripravíme pomocou noža čokoládové hoblinky a posypeme povrch koláča. Necháme chvíľu tuhnúť v chlade a podávame. VYNIKAJÚCI :) Zdroj: Recepty zo života 19

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára