nedeľa 4. mája 2014

Mrkvový koláč s citrónovou polevou.

Potrebujeme: 300 g očistenej mrkvy, 2PL citrónovej šťavy, 5 vajec, 150g práškového cukru, 200ml oleja, 300 g polohrubej múky, 150 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g posekaných (pomletých orechov alebo mandlí), 70 g hrozienok namočených v rume. Na citrónovú polevu: 200 g práškového cukru, 2 PL horúceho mlieka, 2 PL citrónovej šťavy Postup: Mrkvu najemno postrúhame, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Hrozienka umyjeme a zalejeme rumom. Preosiatu polohrubú múku zmiešame s hrubou múkou, kypriacím práškom do pečiva a orechami. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, sypkú zmes, pripravenú mrkvu, hrozienka a premiešame. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175C asi 20minút. Koláč po vychladnutí ozdobíme citrónovou polevou. Citrónová poleva: Cukor s horúcim mliekom a citrónovou šťavou vymiešame do hustej polevy. Zdroj: Dobré jedlo Október 2011

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára