utorok 20. mája 2014

Rebarborový koláč so snehom.

Na 1 plech potrebujeme: 250g Hery, 300g jemného kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 vajcia, 3 žĺtky, nastrúhaná kôra z 1 citróna v biokvalite, pár kvapiek mandľovej arómy, 50 g makadamových nesolených orechov (nemusia byť), 300g hladkej múky, 100g kukuričného škrobu, 2 ČL kypriaceho prášku, 1,25 kg rebarbory. Na snehovú vrstvu: 3 bielky, trochu citrónovej šťavy, 150g jemného kryštálového cukru, Pripravíme cesto: Zmäknutú Heru vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Počas šľahania pridáme vajcia a žĺtky. Nakoniec vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru a mandľovú arómu. Makadamové orechy nasekáme a zmiešame s múkou, kypriacím práškom a kukuričným škrobom. Sypkú zmes zapracujeme do vymiešanej masy. Rúru vyhrejeme na 180C (dolný a horný ohrev). Hlboký plech na pečenie zľahka vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Cesto rovnomerne natrieme na plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút. Stonky rebarbory očistíme, umyjeme a šikmo pokrájame približne na 5cm kúsky. Predpečené cesto vyberieme z rúry a navrch šachovito poukladáme kúsky rebarbory. V horúcej rúre pečieme ďalších 20 minút. Pripravíme snehovú vrstvu: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Postupne doň zašľaháme pár kvapiek citrónovej šťavy a cukor. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Koláč vyberieme z rúry, natrieme vyšľahanou snehovou masou a pečieme ešte asi 10 minút, kým sa povrch nesfarbí do zlatista. Je suprový :) Zdroj: Dobré jedlo Jún 2014

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára