streda 9. októbra 2013

Obrátený hruškový koláč.

1 PLECH: 4 vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 180 g práškového cukru, 1 ČL mletého zázvoru, 2 PL kakaa, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 200 g hladkej múky, 1 balíček prášku do pečiva Plnka: 1 kg hrušiek, 50 g masla, 6PL hnedého cukru, 1 balíček škoricového cukru Hlboký plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme rozpusteným maslom a vysypeme hnedým cukrom. Hrušky ošúpeme, očistíme, nakrájame na rovnako veľké plátky a poukladáme na cukor. Posypeme škoricovým cukrom. Vajcia rozdelíme a vo väčšej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom. Do peny zapracujeme mlieko a olej. Prisypeme múku, prášok do pečiva, kakao a zázvor. Nakoniec do cesta zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na hrušky a dáme na 35 minút piecť do rúry vyhriatej na 180C. Po upečení necháme koláč mierne vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme a nakrájame. Zdroj: Nový čas pre ženy. 10.9.2013

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára