streda 23. októbra 2013

Kávové mafiny s nugátom.

12 ks - Potrebujeme: 120 g masla, 120 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vajcia, 175 g hladkej múky, 2 ČL prášku do pečiva, 1 PL kakaa (ale nemusí byť), štipku mletého kardamómu, štipku mletého muškátového orieška, 2 PL rumu, 100 ml uvarenej silnej instantnej kávy, 6 nugátových bonbónov Postup: Zmäknuté maslo vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom do penista. Po jednom zašľaháme vajcia a potom preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Pridáme mletý kardamóm, muškátový oriešok a nakoniec primiešame rum a vychladnutú kávu. Do silikónových alebo papierových košíčkov na mafiny dámo po jednej PL cesta a vložíme polovicu bonbónu. Zalejeme zvyšným cestom približne do 1/3 od okraja košíka. Plech s naplnenými mafinovými košíčkami vložíme do rúry predhriatej na 180C a pecieme priblizne 12 minút. Potom teplotu znížime na 160 C a dopečieme este asi 5 minút. Necháme vychladnúť. Pred podávaním môžeme posypať cukrom, ozdobiť šľahačkou alebo krémom. Zdroj: Dobré jedlo November 2013

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára