streda 9. októbra 2013

Jablčný koláč s javorovým sirupom.

Potrebujeme: 370 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2 ČL mletej škorice, 250 g rozpusteného masla, 175 g hnedého cukru, 125 ml javorového sirupu, 4 vajcia, 6 červených jabĺk nahrubo nastrúhaných. Postup: Do misky preosejeme múku a zmiešame ju s kypriacim práškom a mletou škoricou. Pridáme rozpustené maslo, hnedý cukor, javorový sirup, vajcia a nastrúhané jablká. Všetko dôkladne premiešame. Rúru vyhrejeme na 180C. Plech vymazeme a naplníme pripraveným cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Upečený koláč vyklopíme a nakrájame na štvorce. Veľmi chutný:) Zdroj: Dobré jedlo Júl 2013

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára