streda 9. októbra 2013
Jablčný koláč s javorovým sirupom.
Potrebujeme: 370 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 2 ČL mletej škorice, 250 g rozpusteného masla, 175 g hnedého cukru, 125 ml javorového sirupu, 4 vajcia, 6 červených jabĺk nahrubo nastrúhaných.
Postup: Do misky preosejeme múku a zmiešame ju s kypriacim práškom a mletou škoricou. Pridáme rozpustené maslo, hnedý cukor, javorový sirup, vajcia a nastrúhané jablká. Všetko dôkladne premiešame.
Rúru vyhrejeme na 180C. Plech vymazeme a naplníme pripraveným cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút. Upečený koláč vyklopíme a nakrájame na štvorce.
Veľmi chutný:)
Zdroj: Dobré jedlo Júl 2013
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára