streda 23. októbra 2013
Milka torta.
Korpus:
1 hrnček polohrubá múka
1 hrnček kryštálový cukor
1 hrnček granko
1 hrnček olej
5 ks vajcia surové
1 prášok do pečiva (PDP)
Poleva:
250 ml šlahačka na šľahanie
250 g Milka čokoláda mliečna
káva instantná
džem marhuľový
Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút.
Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.
Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus. Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy. Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým, ale postačí akýkoľvek. Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie. Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu. Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a dáme na noc do chladničky. Dobrú chuť :) Torta by sa určite dala spraviť aj ako rezy, na plechu, v tom prípade by sme korpus neprekrajovali ale natierali len zvrchu.
Vynikajúca:)
Zdroj: Recept od H8u - varecha.sk
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára