streda 23. októbra 2013

Milka torta.

Korpus: 1 hrnček polohrubá múka 1 hrnček kryštálový cukor 1 hrnček granko 1 hrnček olej 5 ks vajcia surové 1 prášok do pečiva (PDP) Poleva: 250 ml šlahačka na šľahanie 250 g Milka čokoláda mliečna káva instantná džem marhuľový Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút. Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne. Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus. Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy. Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým, ale postačí akýkoľvek. Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie. Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu. Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a dáme na noc do chladničky. Dobrú chuť :) Torta by sa určite dala spraviť aj ako rezy, na plechu, v tom prípade by sme korpus neprekrajovali ale natierali len zvrchu. Vynikajúca:) Zdroj: Recept od H8u - varecha.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára