piatok 28. septembra 2012

Nepečená jablková torta.

Potrebujeme: 800 g jabĺk, 400 ml vody, 6 PL kryštálového cukru, 2 balíčky okrúhlych piškót, 2 balíčky Zlatého klasu, 2-3 PL rumu, hotovú čokoládovú polevu, šľahačku na ozdobenie.


Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, pridáme vodu (150 - 200 ml podľa konzistencie jabĺk) a cukor a rozvaríme na kašu. Vodu pridávame opatrne, aby vznikla hustá kaša. Krémový prášok rozmiešame v 200 ml vody, nalejeme do jablkovej kaše a povaríme asi 4-5 minút. Dno okrúhlej tortovej formy vyložíme piškótami, pokvapkáme rumom a zalejeme vrstvou teplej jablkovej kaše. Na ňu znova uložíme vrstvu piškót a zalejeme jablkovou kašou. Takto vytvoríme 4 vrstvy (ukončíme jablkovou masou). Tortu dáme vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc. Stuhnutú tortu vyberieme z tortovej formy a polejeme čokoládovou polevou. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára