piatok 14. septembra 2012

Jablkové rezy z lístkového cesta.

Na 1 závin potrebujeme:
600 g jabĺk, 50 g hrozienok, 75 g kryštálového cukru, škoricu alebo 1 škoricový cukor, jedno lístkové cesto, 50 g piškótovej strúhanky, 1 vajce na potretie, 50 g vlašských orechov

Jablká očistíme a nahrubšie nastrúhame. Pridáme umyté a osušené hrozienka, kryštálový a škoricový cukor a premiešame. Lístkové cesto rozváľkame na veľkosť plechu a pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Stred cesta po dĺžke posypeme piškótovou strúhankou a ochutenými jablkami. Cesto preložíme tak,aby sa obe časti spojili v strede. Bočné okraje dobre zatlačíme.
Cesto natrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou, posypeme posekanými orechami (ja som ich zomlela a pridala do jablkovej náplne). Pečieme asi 15 minút pri teplote 200C. Ešte teplý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Dobré jedlo September 2009

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára