streda 12. septembra 2012

Jablkovo-višňový koláč.

Na 1 hlboký plech potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček kyslej smotany, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček nahrubo nastrúhaných jabĺk, 1 hrnček odkôstkovaných višní, štipku škorice
Na polevu: 500 ml šťavy z višńového kompótu, 1 PL kryštálového cukru, 1 balíček Zlatého klasu

V mise zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, kryštálovým cukrom, kyslou smotanou, mliekom a olejom. Nakoniec pridáme nastrúhané jablká, zavárané višne a štipku mletej škorice. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre na 180C asi 35 minút.
Zo šťavy odoberieme asi polovičné množstvo a spolu s kryštálovým cukrom dáme variť do hrnca. Vo zvyšnej šťave rozmiešame Zlatý klas a primiešame k vriacej šťave. Za stáleho miešania necháme prejsť varom a odstavíme. Necháme trocha vychladnúť a rovnomerne vylejeme na vlažný koláč.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára