nedeľa 5. augusta 2012

Malinová torta s orieškami. (Na horúce dni)

Prísady: Cesto - 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, 2 KL prášku do pečiva, 100 g mletých orieškov (lieskové, alebo vlašské), 75 ml oleja, 75 ml mlieka
Náplň - 300 g malinového jogurtu, 40 g cukru, 300 g čerstvých malín, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček želatínového stužovača Dr.Oetker, 100 ml vlažnej vody
Na ozdobenie - 2 PL malinového džemu, maliny
a ešte tortovú formu 26cm

Príprava: Na prípravu cesta v mise vymiešame vajcia, vanilínový a obyčajný cukor. Pridáme múku s kypriacím práškom do pečiva a mletými orieškami. Prilejeme olej, mlieko a vymiešame dohladka. Cesto naplníme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Formu vložíme do rúry a upečieme.
Korpus uvoľníme z formy a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom položíme korpus na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy. Na prípravu náplne zmiešame jogurt, cukor a očistené maliny. Pridáme smotanu na šľahanie ušľahanú šľahačom na strednom stupni dotuha. Stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtovej zmesi. Náplň nanesieme na korpus a na povrchu vytvoríme ľahké vlnky. Tortu uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Uvoľníme a odstránime okraj formy. Džem zohrejeme a ozdobíme spolu s malinami povrch torty.


Výborné osvieženie na letné horúce dni :)

Zdroj: Dr.Oetker - Pečieme s láskou 7.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára