piatok 10. augusta 2012

Broskyňovo-čokoládový koláč.

Na malý plech potrebujeme: 600 g broskýň, tortové oblátky, 140 g hladkej múky, 200 g mletých mandlí - alebo orechov, 200 g čokolády na varenie, 130 g kryštálového cukru, 110 g práškového cukru, 200 g masla, 1 balíček vanilínového cukru, 6 vajec, mletá škorica, soľ.

Formu vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 160C. Broskyne umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Múku zmiešame s mletými mandľami a nastrúhanou čokoládou. Mäkké maslo vymiešame dopenista s práškovým a vanilínovým cukrom, trochou mletej škorice a so štipkou soli.
Oddelíme žĺtky od bielok. Žĺtky pridáme do vymiešaného masla a premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a po častiach pridávame kryštálový cukor. Ušľaháme dotuha. Dve tretiny snehu vmiešame do vyšľahaného masla, zľahka primiešame múku s mandľami, čokoládu a zvyšný sneh.
Tretinu cesta vylejeme do formy a zarovnáme. Prikryjeme oblátkou. Rozložíme na ňu polovicu nakrájaných broskýň a zalejeme druhou tretinou cesta. Prikryjeme ďalšou oblátkou. Rozdelíme na ňu ďalšie broskyne a zalejeme zvyšným cestom. Pečieme asi 50 minút.


Zdroj: Recepty zo života 14

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára