streda 1. augusta 2012

Jablkový koláč s ovsenými vločkami.


Potrebujeme: 100 g hl.múky, 100 g polohrubej múky, 100 g ovsených vločiek, 2 ČL prášku do pečiva, 1 ČL škorice, 125 g medu, 70 g  masla, 2 vajcia, 125 g jemného kryštálového cukru, 2 PL rumu, papier na pečenie,  formu na pečenie 23 cm, orechy na ozdobenie.
Jablková plnka: 500 g nahrubo postrúhaných jabĺk, 2 PL krupice, 100 g posekaných orechov, 100 g hrozienok vopred namočených vo vode, 70 g kryštálového cukru
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 40 g stuženého tuku

Postup: Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, boky formy vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, pridáme med a premiešame. (rozpustila som maslo len na teplej platni a do trocha vychladeného som potom pridala med - bez kúpela:)
Vajcia šľaháme s cukrom a rumom do penista, pokiaľ sa cukor nerozpustí. Vlejeme rozpustené maslo s medom a premiešame. Pridáme hladkú, polohrubú múku s ovsenými vločkami, so škoricou a s kypriacim práškom a dobre premiešame. Polovicu cesta nalejeme do pripravenej tortovej formy, navrstvíme plnku, zalejeme druhou polovicou cesta a pečieme 45 minút pri teplote 175C. Koláč chladíme na mriežke, po 10 minútach vyberieme z formy (odstránime papier) a necháme na mriežke vychladnúť.
V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s tukom, dohladka vymiešame. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme posekanými orechami.

Výborný s čokoládovou polevou! :)


Zdroj: Dobré jedlo Apríl 2008


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára