štvrtok 23. augusta 2012

Hrušková torta.

Suroviny: 100 g čokolády na varenie, 4 - 5 hrušiek, citrónová šťava, 300 g masla, 300 g kryštálového cukru, 1 ČL citrónovej kôry, 5 vajec, 300 g hladkej múky, pol balíčka prášku do pečiva, štipka soli, čokoládová poleva.

Čokoládu posekáme, hrušky nakrájame na malé kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Maslo s cukrom a citrónovou kôrou vymiešame dopenista, postupne jedno po druhom pridávame vajíčka, potom zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a so soľou. Nakoniec pridáme hrušky s čokoládou. Cesto urovnáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 180C asi 70 minút a po hodine pečenia vrch torty prikryjeme papierom na pečenie. Vychladnutú tortu potrieme čokoládovou polevou a cez šablónu pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára