sobota 4. augusta 2012

Apple pie :)

Prísady na 16 kusov:
400 g hladkej múky, 1ČL soli, 2 ČL kryštálového cukru, 350 g masla, 1 vajce, 1ČL citrónovej šťavy, 60 ml vody
Plnka: 8-10 jabĺk, 1 PL citrónovej šťavy, 80 g kryštálového cukru, 80 g hnedého cukru, 2 ČL škorice, 2 ČL hladkej múky, 1 žĺtok na potretie

Múku, soľ, cukor a maslo nakrájame na kúsky a dáme spolu do misy a vymiesime tak, že vzniknú omrvinky. Pridáme vajce, citrónovú šťavu, vodu a všetko spolu spracujeme na hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a na hodinu dáme do chladničky. Vychladené cesto rozdelíme na polovice, jednu časť rozváľkame na kruh a preložíme  do okúhlej formy s priemerom 28 cm. Necháme prevísať cez okraj.
Jablká očistíme, zbavíme jadrovníka, nakrájame na plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a v mise primiešame kryštálový aj hnedý cukor, škoricu a múku. Zmes rozdelíme na cesto vo forme a prikryjeme druhou polovicou cesta rozvaľkanou do kruhu. Z malej časti cesta môžeme vymodelovať listy, jablko a položíme na vidličkou popichaný vrch koláča. Potrieme rozšľahaným žĺtkom. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 200C približne 35 až 45 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára