pondelok 13. augusta 2012

Hruškový koláč s maslovou polevou.

Suroviny: Cesto - 150 g polohrubej múky, 100 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 3 PL oleja, 2 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 50 až 70 ml mlieka, 5 hrušiek, 1 škoricový cukor, 1 vanilínový cukor
               Maslová poleva - 80 g masla, 1 vajce, 3 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, polohrubú múku s kypriacím práškom, prilejeme mlieko a zľahka premiešame. Očistené hrušky pokrájame na väčšie kúsky, dáme ich do misky, posypeme škoricovým cukrom a dobre premiešame. Menšiu keramickú zapekaciu misu vymastíme, vysypeme múkou a rozotrieme do nej polovičnú časť cesta. Na cesto poukladáme ochutené  hrušky a rozotrieme na ne zvyšnú časť cesta. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180C pečieme 25 minút. Medzitým v hrnci na miernom plameni rozpustíme maslo. Odstavíme z ohňa, pridáme práškový cukor, vajce a spolu vymiešame. Predpečený koláč vyberieme z rúry, nalejeme naň pripravenú maslovú polevu a pečieme ešte 20 minút. Upečený koláč necháme dobre vychladnúť, potom ho pokrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.


Asi najlepší hruškový koláč, aký poznám:)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára