streda 21. septembra 2011

Raňajkový cuketový koláč.



Potrebujeme: 3 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 ml oleja, 1KL mletej škorice, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku, 350 g polohrubej múky, za hrsť hrozienok, za hrsť nasekaných orechov, 400 g cukety, tuk a múka na vymastenie plechu
Postup: Vajcia vymiešame s cukrom. Pridáme olej, škoricu, vanilínový cukor, preosiatu múku, kypriaci prášok, hrozienka a orechy. Cuketu ošúpeme, prepolíme a vyberieme jadierka. Asi tretinu nakrájame na väčšie kocky, zvyšnú cuketu nastrúhame na hrušom strúhadle. Primiešame k múkovo-vajíčkovej zmesi a vylejeme na pripravený plech. V rúre vyhriatej na 180C pecieme asi 30 minút. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára