pondelok 19. septembra 2011

Hroznový koláč.




Potrebujeme: 400 g hladkej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 150 g práškového cukru, 1 KL citrónovej kôry, 3 vajcia, 150 ml oleja, 150 g jogurtu, 400 g bieleho hrozna, tuk a muka na vymastenenie plechu
Postup: Do misky dáme preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom, cukrom, citrónovou kôrou a premiešame. Pridáme žĺtky, olej, jogurt a všetko spolu zmiešame. Hrozno umyjeme a osušíme. Ak sú bobule väčšie, rozrežeme ich na polovice a odkôstkujeme. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rovnomerne rozložíme hrozno a pečieme pri teplote 180C asi 35 minút doružova. Na vylepšenie chuti môžeme, ale nemusíme, koláč potrieť snehom vyšľahaným z 3 bielkov a 3 balíčkov vanilínového cukru (mne stačil 1) a necháme ho ešte 5 minút zapiecť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára