piatok 9. septembra 2011

Jablkovo-orechový krémeš.



Potrebujeme: 500 g lístkového cesta, 1500 g očistených jabĺk, 2 vanilínové cukry, škoricový cukor, krupicový cukor podľa chuti, 300 g kyslej smotany, 250 g práškového cukru, 250 g hrubej múky, 7 PL oleja, 2 PL kakaa, 5 PL pomletých orechov - aj viac, 1 KL prášku do pečiva.
Postup: Kyslú smotanu vymiešame s práškovým cukrom, hrubou múkou, olejom, kakaom, pomletými orechami a práškom do pečiva.Jablká nakrájané na tenké plátky ochutíme vanilínovým cukrom,škoricovým cukrom a podľa chuti osladíme krupicovým cukrom. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a každú rozváľkame na pomúčenej doske na plát. Jeden plát cesta dáme na plech, popicháme vidličkou a rozložíme ochutené jablká. Roztrieme smotanovo-kakaovú masu a prikryjeme druhým plátom rozváľkaného cesta. Popicháme vidličkou a krémeš upečieme vo vyhriatej rúre. Keď vychladne, pokrájame ho a posypeme cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára