streda 14. septembra 2011

Hruškovo-tvarohový koláč.



Potrebujeme: 150 g krupice, 100 g múky, 1/2 KL prášku do pečiva, 250 g nízkotučného tvarohu, 70 g cukru, 1 PL vanilínového cukru, štipka soli, 6 PL oleja, tuk na formu
Na oblohu: brusnice, 500 g hrušiek, 2 PL javorového sirupu, 45 g práškového cukru, 1 PL škrobovej múčky, 2 vajcia, 100 g sladkej smotany, štipka mletého zázvoru, 2 PL tučnej smotany, 2 PL krupice.

Postup: Z krupice, múky, prášku do pečiva, tvarohu, cukru, vanilínového cukru, soli a oleja vymiesime hladké cesto, potom z neho vyváľkame na pomúčenej doske kruh a ním vyložíme tukom vymastený okrúhly plech. Korpus zapečieme. Potom ho potrieme brusnicami (polovicou). Hrušky olúpeme, rozštvrtíme, jadrovníky odstránime. Dáme ich do panvice s javorovým sirupom, krátko zohrejeme a necháme odkvapkať. Hrušky rozdelíme na cesto a potrieme zvyšnými brusnicami. Práškový cukor pomiešame so škrobovou múčkou, vajcami, smotanou, zázvorom, smotanou a krupicou. Zmesou polejeme hrušky a koláč upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára