sobota 16. februára 2019

Nugátové rezy.

Cesto: 15 dg hladkej múky, 4 dg práškový cukor, 10 dg masla, 1 žĺtok, 1 vanilkový cukor, 1/2 prášku do pečiva Plnka: 25 dg masla, 25 dg práškového cukru, 3 PL kakaa, 4 dcl mlieka, 1 Zlatý klas (môže byť aj hladká múka) Marcipán: 15 dg orechov, 15 dg práškový cukor, 1 bielok Poleva: 10 dg čokolády, 5 dg masla Suroviny na cesto vymiesime, vyváľkame a upečieme na maslom vymazanom plechu. Po upečení a vychladnutí naplníme plnkou, ktorú pripravíme nasledovne. Maslo necháme zmäknúť. S mlieka, cukru, kakaa a Zlatého klasu uvaríme krém a po vychladnutí zmiešame s maslom. Cukor, bielky a orechy na doske zmiešame, vyváľkame na práškovom cukre na veľkosť plechu a položíme na plnku. Vrch polejeme čokoládovou polevou. Fantastický koláč z mamkinho receptára (1978) - presné znenie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára