sobota 16. februára 2019

RACIO: Špaldovo-bryndzové tyčinky.

Potrebujeme: 400g celozrnnej špaldovej hladkej múky, 200g bryndze, 150ml bieleho jogurtu, 1 vajíčko, 150ml olivového oleja, 1 sušené droždie, morská soľ Na potretie: 1 vajce, 1 strúčik cesnaku (alebo granulovaný cesnak v sáčku) Na posypanie: sezam, rascu Postup: V miske zmiešame múku s droždím a s trochou soli. Bryndzu vymiešame s jogurtom a pridáme spolu s vajcom a olivovým olejom k múke. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 60 minút kysnúť na teplom mieste. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na dve časti. Z každej vyváľkame tenký plát v tvare obdĺžnika. Plát natrieme rozšľahaným vajíčkom a potrieme cesnakom. Plát pozdĺžne nakrájame na 5 približne rovnakých pásov. Jednotlivé pásy ukladáme na seba. Ten posledný pás uložíme tak, aby vrchná časť nebola potretá vajcom. Vznikne nám jeden pás. Cesto popritláčame a krájame na tyčinky cca 0,5 - 1 cm (podľa chuti). Tie stočíme a uložíme na plech s papierom na pečenie. Nakoniec tyčinky potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom a rascou. Ak máte radi slanšie, môžete ich ešte jemne posoliť. Takto pripravené tycinky vložíme do vyhriatej rúry na 200C a pečieme 20 - 25 minút. Zdroj: Z fitka do kuchyne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára