sobota 16. februára 2019
RACIO: Čoko-jablko-cviklový koláčik.
Potrebujeme: 100 g horkej 81% čokolády, 2 uvarené cvikly, 5 jabĺk, 180 g špaldovej múky, 50 g trstinového cukru, 2 PL medu alebo iného tekutého sladidla, 120 g roztopeného masla, 3 vajcia, 2 PL kakaa, 1 KPP bez fosfátov
Postup: Najemno nastrúhame repu, na hrubšie jablká. Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vajíčka s cukrom vymiešame do peny. Pridáme vlažnú roztopenú čokoládu, postrúhanú cviklu, jablká a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a s KPP. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Rúru predhrejeme na 180C a pečieme približne 30-40 minút. Po upečení môžeme vrch koláča natrieť domácim džemom alebo obliať čokoládou, prípadne ozdobiť ovocím.
Zdroj: Z fitka do kuchyne - špeciál.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára