sobota 16. februára 2019

RACIO: Čoko-jablko-cviklový koláčik.

Potrebujeme: 100 g horkej 81% čokolády, 2 uvarené cvikly, 5 jabĺk, 180 g špaldovej múky, 50 g trstinového cukru, 2 PL medu alebo iného tekutého sladidla, 120 g roztopeného masla, 3 vajcia, 2 PL kakaa, 1 KPP bez fosfátov Postup: Najemno nastrúhame repu, na hrubšie jablká. Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Vajíčka s cukrom vymiešame do peny. Pridáme vlažnú roztopenú čokoládu, postrúhanú cviklu, jablká a nakoniec múku zmiešanú s kakaom a s KPP. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Rúru predhrejeme na 180C a pečieme približne 30-40 minút. Po upečení môžeme vrch koláča natrieť domácim džemom alebo obliať čokoládou, prípadne ozdobiť ovocím. Zdroj: Z fitka do kuchyne - špeciál.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára