nedeľa 15. marca 2015
Jablkovo-tvarohový koláč.
Na veľký plech potrebujeme: 200 g Hery, 150 g práškového cukru, 3 žĺtky, 3 PL bieleho jogurtu, 400 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva,
PLNKA: 1 kg jabĺk, 1 balíček Zlatého klasu, 500 g tvarohu, 150 g kryštálového cukru, 3 bielky, za hrsť hrozienok, sušených (alebo aj zaváraných) marhúľ a vlašských orechov - tuk na vymastenie plechu
Múku, prášok do pečiva a práškový cukor preosejeme do misy. Pridáme nakrájaný tuk, žĺtky a jogurt. Vypracujeme hladké cesto a necháme chvíľu odležať. Tvaroh vyšľaháme s cukrom vo veľkej mise. Pridáme očistené a nahrubo nastrúhané jablká, Zlatý klas, nasekané orechy, hrozienka a nakrájané marhule. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do tvarhovej masy. Plech s vyšším okrajom vymastíme. Zhruba 2/3 cesta natenko vyváľkame a vyložíme ním dno plechu. Zvyšné cesto odložíme do mrazničky. Na cesto navrstvíme plnku, na ktorú nastrúhame zvyšné stuhnuté cesto. Koláč pečieme pri teplote 180 C asi 45 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a nakrájame.
Zdroj: Nový čas pre ženy.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára