štvrtok 12. marca 2015
Nugátovo-višňový koláč.
Kakaové cesto: 7 vajec, 1 hrnček práškového cukru, 5 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 ČL prášku do pečiva
Pripravíme si piškótové cesto - vyšľaháme bielky, pridáme žĺtka s cukrom, múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame kakao.
Upečieme a prekrojíme na polovicu, alebo upečieme dva pláty.
Nugátové cesto: 5 bielkov, 150 g práškového cukru, 1 PL medu, 250g posekaných (alebo pomletých vlašských orechov), 1/3 hrnčeka strúhanky (len ak použijeme posekané orechy), 1 ČL prášku do pečiva.
Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme ostatné suroviny a zľahka premiešame. Pečieme pri teplote 160-180C asi 30 minut.
Krém: 5 žĺtkov, 1 hrnček cukru, 2 PL hladkej múky, 2 PL Solamylu, 1/2 l mlieka, vanilínový cukor, 1 a 1/2 kocky masla, 4 PL kakaa, 50 ml rumu a osobitne vykôstkované višne.
Vymiešame mlieko, cukor, múku, Solamyl, žĺtky a vanilínový cukor. Za stáleho miešania povaríme do zhustnutia a dáme vychladiť. Do kakaa pridáme toľko horúcej vody, aby vznikla hustá masa. Maslo vyšľaháme, pridáme vychladnutý krém, rum a kakaovú masu.
Skladanie zákuska: Kakaové cesto krém - višne - krém - nugátove cesto - krém - višne - krém - kakaové cesto - poleva.
Zdroj: 103 zákuskov sestry Anastázie.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára