pondelok 9. marca 2015

RACIO: Pikantný kokosový jablčník.

Potrebujeme: jablká, škorica, zázvor, mletý klinček, vanilkový cukor, cayenské korenie, strúhaný kokos, 100 ml mlieka Cesto: 300 g celozrnnej múky, 150 g masla, 50 g hnedého trstinového cukru, 1/2 ČL sódy bicarbóny, 1/2 ČL kurkumy, kyslá smotana, 2 PL kokosu Z múky, masla, cukru, sódy bicarbóny, kurkumy, kokosu a kyslej smotany vypracujeme krehké cesto. Polovicu cesta rozváľkame a položíme na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech (24 cm). Na cesto natrieme vychladnutú kokosovú plnku, ktorú sme uvarili zo strúhaného kokosu, mlieka a cukru. Na plnku poukladáme pokrájané, nakrátko podusené jablká, posypeme škoricou, mletým klinčekom, vanilkovým cukrom, zázvorom a mierne okoreníme cayenským korením. Na vrch položíme druhú rozváľkanú polovicu cesta. Povrch cesta popicháme vidličkou. Pečieme asi minút pri 190C. Zdroj: Lunárny kalendár 2014

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára